Maritime Cyprus 2011 – På plass i Limassol / Kypros

I sommerferien ble jeg oppringt av Craig, en journalist i bransjeavisen Lloyd´s List. Jeg ble kjent med Craig ved en tilfeldighet i februar, ifm. at jeg stilte opp frivillig til en sosial medie-kampanje for Nor-Shipping. Han lurte på om jeg kunne steppe inn for ham under Maritime Cyprus – en bransjekonferanse som går av stabelen i Limassol 2.hvert år. Han var bedt om å stille som innleder og moderator for et seminar kalt «Young Executives», men hadde forpliktelser som krasjet.

Klart det hørtes spennende ut! Jeg er alltid utrolig nervøs for å snakke foran folk – og nettopp derfor gjør jeg det. Grunnfilosofi; barrierer er til for å brytes. Ikke mindre gøy da det viste seg at temaet var nettverksbygging og sosiale medier. Begge deler har vært helt avgjørende for at jeg kunne starte for meg selv, og for den rollen jeg har som leder av YoungShip.

Jeg fikk invitasjoner til noen mottakelser og middager i regi av arrangører og sponsorbedrifter. For å få maks utbytte av turen valgte jeg å få med meg hele konferanseuken, mye nyttig å lære både i og utenfor  det faglige programmet. Regnet med en litt trå start kvelden jeg kom ned – i og med at jeg reiste alene og i utgangspunktet ikke visste om noen andre kjente der nede. Men troppet opp i kjole og høye hæler, med en stor bunke visittkort i veska.

Heldigvis for meg er shipping/maritim næring en av de mest nettverksbaserte du finner – kommunikasjon og mennesker er hovedingredienser. Og derfor er folk generelt utadvendte, hyggelige og lette å komme i prat med. I hvertfall om du selv er  åpen og interessert. Mange timer senere satt jeg i taxi hjem til hotellet, etter mye god mat, intens sorbadansing og tallerkenknusing på gresk vis. Og med en fin bunke visittkort fra de fine inkluderende folkene som hadde gjort kvelden min så hyggelig..

Alene betyr ikke nødvendigvis ensom 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: