Kronikk i VG – Hvor har du vært, John? / Maritime jenter

Torsdag sist uke sendte Elisabeth Grieg inn en kronikk til VG, på vegne av flere av oss som er engasjerte jenter/damer i bransjen. Bak kronikken, som var initiert av verdens mest engasjerte Elisabeth, sto også Anne-Jorunn Møkster, Synnøve Seglem i OAS Knutsen, Kristine Klaveness, Hege Solbakken i Maritimt Forum, og så jeg da.. Denne ble trykket i VG tirsdag 4. mars, sammen med et intervju av Elisabeth, Hege og meg.

Kronikken vår var et tilsvar til John Fredriksens uttalelser til TV2 og DN om at det ikke er mulig å drive business i Norge, at kompetansen mangler og at vår bransje er så mannsdominert at han er bekymret for døtrene sine når de skal ta over.

Vi er ikke enige med ham, og var veldig glade da VG bestemte seg for å trykke kronikken, samt lage en sak på dette. Vi møtte VG sammen med Hege Solbakken fra Maritimt Forum, på Elisabeths kontor på Skøyen. Jeg er i mammapermisjon for tiden, så minsten var selvfølgelig med. Så lenge han har mamma´n & mat i trygg nærhet er han en veldig blid og fornøyd gutt. Og han bestemte seg for at det var tid for litt mat under intervjuet. Etterpå sovnet han godt, men hadde tydeligvis gjort så godt inntrykk på fotografen at han fikk være med på bilde og greier.. Litt av en alder å avisdebutere i 😉

VG-artikkel 5.3.12        VG-kronikk 5.3.12

Som sagt deler vi ikke Fredriksens syn på norsk maritim næring. Basert på mine egne erfaringer, kan jeg ikke la være å reflektere litt over at det (meg bekjent) ikke er så mange andre bransjer hvor du som jente uten høyere utdanning eller noe som helst nettverk/familie/erfaring innen bransjen, kan begynne som assistent, og under 5 år senere starte eget firma og lede en så spennende organisasjon som YoungShip. Majoriteten av de jeg kjenner ønsker flere jenter inn i næringen, og det er en rekke satsninger for å øke jenters interesse for å satse på en maritim karriere.

Selv har jeg stilt opp på både Kvinner i Kuling i Bergen, Jenter for Realfag i Stavanger, og YoungShip´s eget initiativ “Jenter for Shipping”, som er fast innslag under Nor-Shipping. Vi i YoungShip stiller også opp som mentorer for studenter, og i et samarbeid med WISTA startet vi i 2012 også et kjempegodt mentorprogram for jenter som allerede er i næringen, hvor de kobles med kvinnelige toppledere fra næringen.

Vi ønsker flinke, engasjerte og nysgjerrige jenter i alle aldre hjertelig velkommen til verdens mest spennende næring 🙂

PS; Gratulerer med kvinnedagen! Alle norske jenter bør bruke dagen til å tenke over hvor fantastisk heldig vi er her hjemme, og at det ikke bør tas som noen selvfølge. Nettopp derfor bør vi støtte opp om jenter i andre deler av verden, som ikke (ennå..) har de samme muligheter som oss 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: