Mamma på tur!

Etter første reisedøgn noensinne med baby, kan det (så langt) absolutt anbefales!
Vi var heldige å bli kjørt til Gardermoen, alt pakket og klart – ingenting glemt (that’s a first!!). Dermed skulle turen bli ganske enkel? Trodde jeg. Neida; i innsjekk hadde det blitt rot med navnet til småen (SAS har nytt system..), og etter 45 min fikk vi til slutt beskjed om å gå til SAS’ billettskranke. Der kunne de ikke hjelpe oss, fordi vi allerede var sjekket inn. Men takket være at vi var ekstremt tidlig ute pluss en supersnill mann i ekspressfilen for sikkerhetskontrollen, kom vi oss på flyet til slutt. Minsten smilte og sov seg fornøyd gjennom dette, hengende som en liten koalabjørn på brystet mitt.

Et veldig hyggelig par i besteforelder-alderen hjalp oss med håndbagasjen, og fikk noen øre-til-øre-glis fra småen som takk.
Flyturen gikk over all forventning, og ble effektivt brukt til å sjarmere nærsittende passasjerer. Med en farmor som har fløyet for SAS i mange år, ligger det nok i blodet. Vi var tidlig ute så vi fikk bassinet – et must for alenereising fant jeg ut..
Flyvertinnen som hadde vår del av flyet var fantastisk hjelpsom hele veien. Ikke så rart kanskje, når hun het det samme som verdens kuleste svigermor 😉

Så ankom vi Newark, der startet moroa. Småen hadde våknet til, og var overraskende tålmodig mens jeg pakket opp Prampack & monterte vogna. Men jeg hadde selvfølgelig ikke tenkt på at det var umulig å få tak i taxi med barnesete. Mens jeg prøvde å finne beste alternativ for å komme seg til Manhattan, var tålmodigheten oppbrukt. Nedlesset med barnevogn, 1 stk hylende baby, bager m.m., ble jeg veldig glad for at vi ikke hadde noen hast. Søkte tilflukt på et familiebad, og 1 time senere var sjefen mett, tørr og passe trøtt & blid så vi kunne fortsette turen, som besto i flytog+tog+tbane. Høres kanskje stress ut, men det gikk veldig greit, takket hjelpsomme new yorkere. 1 bestefar fra Texas, 1 puertoricaner, 2 jenter fra Bronx, og til slutt 1 søt dame fra NJ som til og med fulgte oss hele veien fra toget til rett metrolinje på Penn Station(!). Fikk både god hjelp og hyggelige samtaler underveis – noe litt annet enn hjemme hvor folk helst sitter og ser ut av vinduet (selv på t-banen når man kjører i tunnel ;-))…

Når jeg reiser bruker jeg ofte Kayak, lastminute og tilsvarende sider for å få bra deals. Hadde booket oss inn kun noen dager i forveien, og fått veldig bra pris på et hotell i Meatpacking District; men ikke sjekket noe mer enn lokasjonen. Så viser det seg at Trip Advisor har kåret det til verdens hippeste hotell. Ikke dårlig for knøttet – tilbringe sin første reise i N.Y og attpåtil være “hipster” 😉 Tipper alenereisende mamma med baby ikke er helt kjerneklientell der.. Ihvertfall ikke etter innholdet i minibaren å dømme – her var det litt av hvert, gitt!

20130316-152049.jpg

Om kvelden møtte vi Sofia, Nora og Greg fra YSPNY-styret til middag et drøyt kvartal fra oss. Vi delte masse gode retter på Vinnata Project i 69 Gansevoort str – kan anbefales både for middag og drinker (selv om jeg måtte holde meg til non-alco). Tidlig i seng, etter å ha passert en skytescene/filminnspilling på vei hjem.

20130316-152039.jpg       20130316-152058.jpg
Lang og rolig lørdagsmorgen. Rusletur i West Village med en stor kopp kaffe, og bort til Café Cluny i 13th str., med Natasha & Aaron som jeg møtte i Fiona og Nav’s bryllup i India høsten 2011. Det er noe av det beste med å jobbe såpass internasjonalt – uansett hvor du reiser finner du kjentfolk å hooke opp med 🙂

20130316-151948.jpg       20130316-152010.jpg      20130316-153719.jpg

Nå går turen videre til Stamford, i leid bil (denne gang med barnesete – klok av skade har jeg dobbeltsjekket det…). Og i morgen kommer samboer´n over, det gleder vi oss til både liten og stor!    

One thought on “Mamma på tur!

Add yours

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: