Når festen er over..

…gjelder det å la inntrykkene og godfølelsen synke inn.

image

Her flyter langbordet av stemning (les; tomme vinflasker) fra i går. Jeg er helt alene hjemme uten baby og samboer dagen derpå, for første gang siden – april…!!! Så der de orntli’e og fornuftige flinkis-damene helt sikkert ville stått på huet, ryddet & vasket, sitter jeg krøllet opp i sofaen med flanellspysjbukse, kalde rester fra kjøleskapet og kakao str. XL med Bonanza og julefilm på programmet. Med verdens beste samvittighet. Luksus!!

Det er dagen derpå etter jentenes julebord, og etter å ha måttet kapitulere som vert i fjor var det innmari koselig å kunne ha det her igjen. To langbord klarte vi utrolig nok å skvise inn i spisestua(!) – fullt hus og vel så det.

Jeg legger stort sett lista ganske så lavt for juleforberedelser. Jeg vil kose meg i desember, heller enn å løpe rundt med 240 i puls for å rekke alt som “må” gjøres. De fleste jeg kjenner vet at de verken kan forvente julegaver eller julekort fra meg. For to år siden fikk ti stykker julekort. Det vil si; de kortene jeg skrev året før men glemte til det var for sent.

Tanken om å lage kalender blåste bort med vindværet en gang forrige uke, i et lite øyeblikks selvinnsikt. Jeg er litt håpløs på sånt som krever mye styr på hjemmebane, og helt fornøyd med det. Med noen få unntak. Det å gjøre istand til jentenes julebord er et av dem. Dekke langbord, tenne lys og fakler, slenge på noen never julepynt – men aller viktigst; lage en koselig kveld for noen av de jeg setter aller mest pris på.

Så får det heller være at jeg heller ikke i år rakk å sminke meg eller sette opp håret

, og at huset ikke akkurat hadde blitt rundvasket – folk koste seg, kvelden ble like gøy som alltid, og vi holdt det gående til godt utpå morgenkvisten. Og best av alt, det er igjen masse dessert….

Lenge leve dagen derpå! 😛

image
Petter Edderkopp ville visst også være med på festen….

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: