En ekte førjulshistorie om en tyfon og skikkelig #OSL♡ve

Her er en liten historie som fortjener å deles nå før jul. Fordi det finnes flotte folk i byen vår som bryr seg om andre…

Jeg har en god filippinsk venninne som heter May og kommer fra Cebu – et av de hardt rammede områdene etter tyfonen. Det er samme område som Norges Rederiforbund og mange norske rederier driver både opplæring av sjøfolk og SOS Barneby.

Familien til May var uten tak, strøm, mat og rent vann etter at uværet traff, og det tok flere dager før hun fikk tak i dem og bekreftet at de var i god behold. Jeg kan bare delvis forsøke å forestille meg hvordan hun må ha hatt det disse dagene..

May er au-pair her i Oslo, og har ikke så mye nettverk. Hun opplever nok iblant en god porsjon med hverdagsrasisme og fordommer, samtidig som hun er så langt, langt borte fra familien og de hun er glad i.

Vårt samfunn, i all vår “likhet” og rikdom, behandler ikke alltid folk så bra som vi burde. Jeg tror hverdagen for mange au-pairer og andre som kommer hit for å jobbe, ikke alltid er så enkel og hyggelig.. Men heldigvis er det ikke dette historien handler om;

Dagen etter at tyfonen traff Filippinene, ble May stoppet av en godt voksen dame mens hun ventet på trikken. Damen spurte henne om hun var fra Filippinene, og da hun bekreftet det fikk hun noen gode og trøstende ord, litt penger å gi videre til familien, og et vakkert kort.

Nå i kveld var May innom og hilste på oss etter kveldsskolen, og fortalte om den snille damen som hadde gjort sånt inntrykk på henne. Hun var helt overveldet over at det finnes sånne mennesker, og at damen hadde vist henne sånn omtanke helt uten å vite hvem hun var. Så tok hun frem kortet hun hadde fått og spart på.

Da var det min tur til å bli satt ut. Det var nemlig et bibelkort laget av ingen andre enn min egen tremenning, Kari Elise Liodden fra Åmot, illustrert med hennes egne fotografier. For et rart og nydelig sammentreff, og for en bitteliten verden vi er en del av…! ♡

Den snille damen som ga så mye mer til May enn bare pengene heter Ingrid Fahre, og hvis noen kjenner henne så hils henne og fortell at hun gjorde noe veldig fint, at hun løftet et annet menneske opp av en veldig trist og vond dag. Hun fikk en flott jente til å føle at noen så henne og brydde seg, mens hun selv ennå ikke visste om familien var i live.

En liten, enkel handling, som betydde veldig mye og som gjorde en forskjell. Det er hva jeg kaller ekte ‪#‎OSLove‬ – så la Ingrid være et eksempel til inspirasjon, vær snille med hverandre (og andre..) nå før jul… Det skal ofte ikke så mye til 😉
image

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: