Prestasjonsangst!

“Hei Siv Jensen! Hva har dere egentlig oppnådd to år etter Sundvollen?”  Njaa, noe litt mer spenstig innledning på paneldebatt med tre ministre fra den blå-blå regjeringen skal jeg nok greie å sy sammen. Allikevel, det er med en solid dose ærefrykt og sommerfugler jeg forbereder rollen som møte- og debattleder for årets Haugesundskonferanse – med det mest topptunge programmet gjennom tidene.

Det nærmer seg et halvt år siden sist jeg pratet foran en større forsamling. Selv om jeg holder meg i aktivitet med diverse styre- og komitéverv innen shipping, merker jeg at den faglige tryggheten og engasjementet som overskygger nervøsiteten min er litt mindre barka enn “vanlig”. Jeg har egentlig blitt ganske komfortabel med å snakke foran en forsamling etterhvert, men mammapermisjonen (og tilhørende mangel på uavbrutt søvn…) får meg rett og slett til å føle meg litt dum. Mulig det også skyldes at hjernen min har krympet to ganger på 1,5 år(?!)

Den eksakt samme følelsen hadde jeg også i forrige permisjon, og det kommer nok til å gå helt bra. Men når jeg titter gjennom deltakerlisten til årets Haugesundskonferanse og finner nærmere 200 deltakere bestående av en god porsjon profilerte tungvektere innen shipping, politikk og organisasjonsliv (noen av dem ser du under) – da må jeg bare si at jeg får PRESTASJONSANGST! 

(PS: Til dere med angst for å snakke foran forsamlinger, scroll helt nederst i artikkelen så trenger dere aldri ha angst igjen…)

Skjermbilde 2014-12-31 kl. 01.34.35Så nå er det bare å gi jernet, og komme opp med noen gode skråblikk, engasjerende spørsmål og vinklinger, og gjøre mitt aller ytterste for at vi får maks faglig uttelling og nytteverdi ut av to dager i en av mine favorittbyer langs norskekysten. På agendaen står et tilbakeblikk til Sundvollen og hva regjeringen har levert på sine to første år, maritim strategi og en bolk om kyst og havn. Temaer som kan fenge godt om man får utfordret og vinklet diskusjonene på rett måte. Og som – ikke minst – er utrolig viktige for veien videre. En blå vei – sjøveien!

Jeg gleder meg, er spent og dermed skikkelig skjerpa!

Husk å ikke la prestasjonsangsten stoppe deg fra å gjøre noe som gir nyttig og spennende opplevelser. Det  er livet for kort til!

Klem fra Birgit!

PS: Tenkte også jeg skulle dele en ganske flau historie. Hvis noen av dere som leser denne posten er veldig redde for å stå foran en forsamling, redde for å drite seg ut, så kan dere lese videre og neste gang dere tenker at noe er flaut eller skummelt så vet dere at det sjelden går så gæærnt som mitt lille eksempel 😉

For et par uker siden fikk jeg også en innmari hyggelig forespørsel fra Forskningsrådet, som har eget program etter lunsj på konferansens andre dag. Da skal forskning møte næring, under presentasjonen av forskningsprosjekter fra MAROFF, som er Forskningsrådets program for å fremme innovasjon og miljøvennlig verdiskapning innen maritim næring/offshore.

De ville også gjerne låne meg til å lede sitt arrangement, og det kunne jeg såklart ikke si nei til. Selv om jeg ble litt positivt overrasket. Jeg ville ikke trodd jeg hadde gitt MAROFF/Forskningsrådet det aller beste inntrykket, etter at jeg stilte som settemedlem i programstyret i 2012…

Det var rett før jul, og jeg var drøye 3 uker unna termin.

Jeg satt dønn konsentrert ved et langt ovalt bord i et rom som ellers besto av godt voksne, høyt utdannede og teknisk sterke ledere. Flere toppledere for store bedrifter. Kun én annen dame i rommet. Jeg hadde lest meg opp som bare det på en heftig bunke med papirer. Tenkte at når de tar inn en ung person, da må man virkelig levere 150% sånn at de blir inspirert til å ta inn andre unge igjen senere.

Men ting gikk ikke helt som planlagt. Under 15 minutter etter ankomst, møtet hadde så vidt begynt. Plutselig hørte jeg en stemme langt i det fjerne. Som ropte navnet mitt ovenfra. Alt var svart. Åpnet øynene, og der lå jeg rett ut på gulvet. Jeg hadde rett og slett besvimt, sklidd ned av stolen, og de var redd vannet hadde gått…(!) Så satte ambulansepersonell med båre en definitiv stopper for min ferske karriere som settemedlem. Bæ-bu! Den flaue delen av historien, er at det ikke var vannet som hadde gått. Derimot er det visst ganske vanlig å tisse på seg når man besvimer – – – spesielt når man er i så “lykkelige” omstendigheter… *rødme*

Sharing is caring – lykke til og husk at alt går helt fint så lenge man ikke besvimer og er høygravid 😉

<a href=”http://blogglisten.no/blogg/www.shippingsosialist.com/”><img src=”http://blogglisten.no/img/blogglisten.png&#8221; alt=”Blogglisten” /></a> <img src=”http://hits.blogsoft.org/?eid=543&#8243; alt=”hits” width=”0″ height=”0″ border=”0″ />

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: