Jøje meg.. En Kinderegg-dag!

Mandag ble den nye jobben min offentliggjort, og siden jeg egentlig har vært igang med å sette meg inn i ting “lenge”, uten å kunne dele nyheten bredt, var jeg ikke helt forberedt på så mye oppmerksomhet rundt det. Siden jeg har tilbragt de siste 9 månedene i permisjon, har jeg jo ikke vært aller mest synlig. Men så laget både DN og Finansavisen store artikler, og med noen litt utradisjonelle vinklinger. 

  

Den dagen ordet sosialist sto to ganger på forsiden av Finansavisen(!) 😉   

Flere trodde forresten det var “shoppingsosialisten” jeg blogget under.

     

Maritime.no kjørte den mer faglige vinklingen, og jeg er kjempeglad for at de fikk med seg biten om økt merverdi for bransjen 😃

 

To ord man som kanskje ikke er brukt så innmari ofte i disse avisene; skoletrøtt + shippingsosialist. Men shipping rommer mye mer enn man skulle tro fra utsiden – kan ramse opp en god porsjon praktikere som ikke har hatt den prestisjetunge teoriutdanningen på plass, men som har jobbet seg opp, lært underveis og lyktes som bare det. Og masse dyktige høyt utdannede folk som brenner for miljø og bærekraftig utvikling. Både unge og godt voksne.

Uansett fint å kunne bidra til å vise bredden i bransjen, og få delt litt bredere hvor store muligheter bransjen representerer og hvordan vi kan gjøre store forskjeller. 

Og attpåtil nest mest leste artikkel på DN.no tirsdag, det var ganske moro!

Enda så takknemlig jeg er over å få en så spennende utfordring i fanget, så blir jeg minst like takknemlig for at så mange kjente og ukjente deler så hyggelige kommentarer og hilsener. Jeg er utrolig glad i å jobbe og bidra positivt inn til fellesskapet. Og når jeg får meldinger fra både yngre og eldre folk som sier de blir inspirerte av min historie, er det utrolig koselig. 

For jeg tror at vi alle og enhver har mye godt potensiale. Men vi må kanskje lete litt for å finne hva som er nettopp våre spesielle kvaliteter og styrker, og ikke minst få litt påfyll, enten gjennom å bli inspirert og finne noen rollemodeller, eller gjennom at noen bruker litt av sitt overskudd; åpner døra på gløtt, oppmuntrer og gir gode råd med på veien. Så er det opp til en selv å bruke det best mulig, finne sin egne drivkraft og jobbe hardt. Da har man så mye større muligheter til å realisere sitt eget potensiale. 

Jeg har vært så utrolig heldig som ganske ung fikk komme inn i en bransje hvor jeg har møtt mange, mange slike overskuddsmennesker som har vært og er veldig viktige inspirasjonskilder for meg. Om jeg selv kan bidra på samme måte til andre, er det veldig stas. Og spesielt om jeg kan bidra til å motivere eller løfte ambisjonene til andre som ikke helt har funnet seg til rette i grunnskolen, og som kanskje derfor faller utenfor mange standardiserte rekrutteringsprosesser videre. For man trenger alle i arbeidslivet, og skal vi lykkes med god innovasjonskraft må vi bygge gode broer mellom teoretikerne og praktikerne.

 Jeg skal fylle to veldig store sko etter en mann som har vært til stor inspirasjon for meg siden 2009. Den visjonære og dedikerte Vidar, som har stått bak den utrolige utviklingen Nor-Shipping har hatt i en årrekke. Det gjør meg ganske ydmyk. Og veldig motivert. Det som er bygget opp må tas godt vare på, og så må vi finne noen gode måter å løfte det enda litt videre mot fremtiden. 

Nå er jeg egentlig bare i en opplærings-periode frem til årets messe er ferdig. Nor-Shipping går av stabelen første uke i juni, med stor messe og knallgode konferanser på Norges Varemesse – og masse aktiviteter rundt i Oslo sentrum. Jeg gleder meg til å henge etter Vidar som en skygge (eller en litt plagsom hund?). Og så skal vi lande litt, før vi setter fullt igang med arbeidet frem mot 2017.

Men mandagen var altså et Kinderegg, med veldig store kontraster;

Det var på dagen tre år siden pappa døde. Gikk med en liten klump i magen hele dagen, mens det raste inn med hyggelige hilsener og meldinger. Hadde pappa fortsatt vært her så vet jeg akkurat hva han hadde sagt; -Jasså, må jeg si De til deg nå?! (som han sa hver gang noe positivt skjedde med jobb, inklusive WISTA-prisen som ble Nå må du ikke miste bakkekontakten da (som han sa generelt når jeg ble engasjert) – og denne klassikeren da; -Ja, kanskje jeg slipper å bli dytta i rullestol ned trappa da (noe jeg visstnok hadde truet med en gang da jeg var i 2-årsalderen og begynte å bli trassig). 

Hver gang det skjer noe veldig hyggelig eller veldig trist, savner jeg pappa uendelig mye. Ikke fordi han alltid roste med store ord (for han kunne jo ikke si rett ut at han var stolt av meg), men fordi vi alltid diskuterte viktige ting og han var like engasjert men veldig mye mer skeptisk enn meg. Som da jeg skulle til Nigeria (det er farlig), eller skulle begynne i Wilhemsen (er det ikke bedre å bli der du er?”) Så jeg fikk alltid utfordret mine tanker, og samtidig visste jeg at han backet meg selv om han egentlig var uenig… Det er en veldig fin ting. Det er rart når noe stort skjer nå på godt eller vondt, for da er det et stort hull etter pappa.

Og det siste lille Kinderegget gjorde som i barnerimet, og trillet ned (fra sengen). Et stk ni måneder gammel baby og jeg tilbrakte derfor ettermiddagen fra rett etter jobb til sent om kvelden på Ullevål. Og så måtte jeg vekke ham hver 3. time gjennom natten. Og det ble enda en tur på Ullevål dagen etter. Men jeg tror det har gått fint, barn er jo hardføre. Samtidig er jeg innmari glad for at legen sendte oss videre og fikk den lille skrotten grundig sjekket.

Var ganske greit tilbake med beina på jorda da.  Akkurat som pappa skulle ha vært der, med en liten formaning og et glimt i øyekroken. 

Glad og takknemlig hilsen fra Birgit

Blogglisten

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: