Hjelp Redningsselskapet å redde liv!

Sivilbefolkningen i Syria slaktes ned av russere, franskmenn, Assad og IS. Jeg blir så forbanna og trist over verdenssamfunnets svik at jeg nesten ikke kan få sagt det! Heldigvis er det mange som stiller opp for flyktningene i mellomtiden. Frem til jul samler Redningsselskapet inn penger for å redde flere liv i Middelhavet. Jeg bidrar med 1 styrehonorar og (foreløpig) 2 foredragshonorar – totalt 40 lapper – og oppfordrer andre ledere med tilsvarende mulighet til å bidra gjennom å donere et eller flere honorar. Og til alle andre – meld dere på, send en SMS med “Livredder” til 2377 og gi 200,- til dette viktige arbeidet! Dette kunne like gjerne vært oss (og våre barn!).

RS Middelhavet

Det nærmer seg desember og vi går mot jul, familiekos og hygge, men ikke minst kaldere tider. Det gjelder også alle de som flykter fra krig og elendighet. Situasjonen i Syria har ikke utviklet seg til det bedre det siste halvåret, og europeiske/internasjonale myndigheter svikter grovt på å håndtere flyktningekrisen på en ansvarlig og bærekraftig måte. Nå bombes sivilbefolkningen både av russere, franskmenn, Assad og IS – det er helt grusomt!! Dermed vil de desperate flyktninger (som i det hele tatt klarer å komme seg ut av Syria i live) fortsatt tvinges til å velge sjøveien og utsette seg og sine for livsfare.

I mellomtiden ble jeg utrolig glad for å lese om regjeringens avgjørelse om å forlenge bidraget til Frontex-operasjonen Poseidon, der Redningsselskapets skøyte har reddet over 1.200 mennesker så langt.

Mange har bidratt på ulikt vis, både med donasjoner og frivillig innsats for flyktningene som ankommer Norge. Vi kan bidra på ulike måter, avhengig av tid, lommebok og kapasitet. Kreativitet og engasjement for verden rundt oss er det som setter grensene.

Gjennom de senere årene har jeg i økende grad blitt brukt som foredragsholder, både på dugnadsbasis og mot betaling. Ofte får man også en gave som takk fra organisatorene. I YoungShip innførte vi i sin tid en policy om å erstatte slike gaver med gavekort og donasjon til SOS Barnebyer på Filippinene i foredragsholderens navn. For oss som gjør tilsvarende lønnede eller ulønnede oppdrag mot næringslivet kan det være en god måte å tenke utvidet CSR på – gjennom å oppfordre arrangørene til å donere beløpet som de normalt ville brukt på gave/honorar til en verdig sak dere støtter.

Og så håper jeg at verdenssamfunnet og myndighetene snart klarer å enes om noen grep som kan bidra til å stabilisere situasjonen i Syria og landene rundt, og få på plass et apparat som reduserer grunnlaget for smuglernes lønnsomme business med å frakte desperate mennesker over havet. Juleønsket 2015 på forskudd…

Capture RS Middelh
Faksimile fra http://www.maritime.no 30.10.2015

 

Fra Redningsselskapet:

Akkurat nå risikerer tusenvis av barn og voksne livet i Middelhavet, på flukt fra krig og konflikt. Ditt bidrag vil hjelpe flere famlier trygt i land.

Send LIVREDDER til 2377 og gi 200 kr.
Hilsen mannskapet på RS «Peter Henry von Koss».

Du kan også bruke gavekontoen vår 5005 26 50000 og merke innbetalingen med Livredder.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: