Synes du vi integrerer flyktninger for dårlig? Eller vil du bare bidra?

   

Hurra for hverdagsinkludering! Her er det perfekte verktøyet for oss som gjerne vil stille opp og gi nye medmennesker en god start i Norge.Og ikke minst vil jeg utfordre dere som er litt skeptiske eller skremt over flyktningesituasjonen og bekymrer dere for at myndighetene ikke har kontroll eller at våre nye naboer ikke vil forstå vår kultur, levesett og forventninger til hvordan vi behandler hverandre; nå kan du selv bidra til å utfordre egne fordommer samtidig som du aktivt forbedrer integrering og inkludering, og dermed gjør et flerkulturelt norsk samfunn enda bedre. Kanskje er det også flere likheter enn du tror?
Spread the word – og benytt denne nydelige muligheten til å lære og forstå mer om den rare, skjøre og mangfoldige verden vi lever i fra et litt annet perspektiv!Desto flere som bidrar, desto varmere, tryggere og åpnere samfunn oppnår vi. Husk at den sterkeste kraften mot IS, andre terrorgrupper og kriminelle nettverk oppnås når vi i lokalsamfunnene står sammen og bekjemper dem med gode handlinger – på tvers av kultur, kjønn, alder, bakgrunn, etnisitet og religion. Da blir vi uslåelige – terroristenes viktigste våpen er nemlig ikke deres fysiske våpen, men vår frykt. De vil skape hat og uro, vi må skape tillit og ro.

Og Sylvi Listhaug; jeg skal dekke med gulltallerkner og varte opp som om det var Kongen som kom på besøk! Fordi noen mer enn andre virkelig fortjener å få et pusterom fra en tøff hverdag med mye tungt i bagasjen…

Flerkulturell lunsj i Sør-Korea, noe av det beste med å jobbe i verdens mest internasjonale bransje
 
Mer om prosjektet, fra deres Facebook-side:

Ideen til konseptet er hentet fra Sverige, hvor “Invitationsdepartementet” har vært operativt siden 2014.

Hva er Kom inn? 

Mennesker som snakker norsk inviterer noen som lærer seg norsk på middagsbesøk. Kom inn er et initiativ som hjelper verter og gjester å finne hverandre.

Hvordan fungerer det?

Man melder seg på, blir matchet og spiser middag sammen 😃 Så enkelt!

For verter: Du melder deg som vert, deretter blir du matchet med en gjest som ønsker å komme på middag hjemme hos deg. Gjestene er personer som er i ferd med å lære seg norsk, og kommer fra voksenopplæringens introduksjonsprogram for flyktninger. Det er ingen andre krav eller forventninger til deg som vert utover å servere et måltid på det tidspunktet dere blir enige om.

For gjester: Du melder din interesse for å komme på middag hjemme hos en som snakker norsk flytende. 

Vi forsøker å finne en vert som bor i nærheten av deg. Hvis du har familie, ser vi etter en familie med barn i samme alder. Hvis du ikke har barn eller kjæreste kan du ta med deg en venn. Hvis verten heller ikke har familie, tar han eller hun også med seg en venn. Praten går lettere om man er flere. Er du kvinne, finner vi en kvinnelig vert som inviterer på middag. Er du mann, finner vi en mannlig vert som inviterer på middag.
Når vi har funnet en vert, vil du få en SMS med forslag om tid og sted fra verten. Hvis dette ikke passer, så avtaler dere nærmere. Så møtes dere, spiser middag og snakker norsk!

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: